Op de Harley van New Orleans naar Memphis

Op de Harley van New Orleans naar Memphis

NTR

Radiomaker Jaap Boots had altijd een instinctieve hekel aan groepsreizen en motorrijden. Tot hij een uitnodiging kreeg van oud-collega Marc Stakenburg om achterop de Harley Davidson een muzikale rondreis door het Zuiden van de Verenigde Staten te maken. Dagboek van een passagier.

Met 4 andere motorrijdende bluesliefhebbers. Een buitenkansje, want de ex-dj had nog nooit een bezoek gebracht aan staten als Louisiana, Mississippi en Tennessee waar de door hem zo gekoesterde muzieksoorten als jazz, blues, soul en rock ‘n’ roll geboren werden.

Dus zette Boots (53) zich over zijn twijfel heen en bracht met reisleider Marc Stakenburg (56), Arnold 'Arny' Hassink (44), Peter 'Big Pete' Doreleijers (56), Cor 'Harmonica' Knobel (60) en Teunis 'Teun' Kamerman (67) bezoeken aan o.a. het graf van bluesman Robert Johnson en Elvis Presley’s Graceland. Maar ook aan het chaotische Jerry Lee Lewis Museum, bluesspookstad Clarksdale en aan de wel erg ruige juke-joint Po’ Monkeys, waar Boots ontdekt dat de de arme Zuidelijke Staten hun muzikale geschiedenis keihard nodig hebben om wat geld binnen te brengen. Een radioverhaal over blues, armoede, motoren en vriendschap.

(foto vlnr: Arnold Hassink, Jaap Boots, Marc Stakenburg, Cor Knobel, Teunis Kamerman en Peter Dorelijers) 

Regie: Jaap Boots, NTR, 2014