'Zinvol geweld mag'

'Zinvol geweld mag'

VPRO

Ger is een indrukwekkend persoon die met veel kennis van zaken en een flinke dosis humor een drukbezochte werkplaats voor Harley’s in een gezellige volksbuurt in Utrecht runt. Hij heeft duidelijk zijn eigen opvattingen ontwikkeld over wat wel en niet mag. Hij is een man die als kind al het randje zocht; eigenwijs, ongehoorzaam, wilde alles doen en meemaken. De politie stond regelmatig op de stoep en hij bracht z’n ouders tot wanhoop als hij weer eens van school werd getrapt vanwege zijn gewelddadige (re)acties.

Een van zijn motto’s: "Ik zoek geen ruzie, maar als iemand ruzie met mij zoekt weet hij dat de rest van z’n leven. Dan heeft hij littekens. Moet 'ie maar geen ruzie zoeken." Hij is zijn ouders heel dankbaar dat ze hem niet in een of ander opvoedingsgesticht hebben gestopt. Maar wat heeft dit voor hen betekend?

En zijn eigen zoon Mark, wat heeft hij te vertellen over de opvoeding die hij kreeg van zijn vader? Ger is nu ouder en rustiger. Geniet van het leven samen met zijn vrouw Gerrie. Hoe kijken zij terug op Marks opvoeding?

Regie: Iris Honderdos, NTR, 2011