Radio Doc is viermaal genomineerd voor de Prix Italia en Prix Europa, de twee belangrijkste internationale festivals.

Kansen op Prix Italia en Prix Europa

Voor de Prix Italia is De Levensader van Pierre Courbois van Mijke van Wijk en Frank Jochemsen genomineerd. Voor de Prix Europa hebben maar liefst drie Radio Docu-producties een nominatie ontvangen: De Verdwijners van Maartje van Duin, Mens Erger Je Niet van Geert van de Wetering en Danielle Emans en Opgejaagd van Jennifer Pettersson. De Prix Italia wordt 1 oktober bekend gemaakt in Capri. De uitreiking van de Prix Europa vindt half oktober plaats in Berlijn.

De vier nominaties voor deze prestigieuze prijzen zijn hieronder terug te luisteren.

Voor de Prix Italia:

De Levensader van Pierre Courbois van Mijke van Wijk en Frank Jochemsen
Als jazzdrummer Pierre Courbois in de zomer van 2015 onderweg is naar zijn vakantiehuis in Zuid-Frankrijk, krijgt hij een hartinfarct. Het doktersadvies luidt: twee jaar niet achter het drumstel. Maar is het wel een optie voor Pierre om te stoppen? Wat hij het liefste doet, vormt ineens een bedreiging.

Luister hier:

Voor de Prix Europa:

De Verdwijners van Maartje van Duin
Iedereen fantaseert er wel eens over om spoorloos te verdwijnen. Om het oude leven achter je te laten. Maar is dat anno nu nog wel mogelijk? Maartje van Duin onderzoekt het verlangen om te verdwijnen in een tijd waarin we meer dan ooit worden bekeken.

Luister hier:

Mens Erger Je Niet van Geert van de Wetering en Danielle Emans
Door terreur, radicalisering en (economische) onzekerheid nemen de spanningen in het dagelijks leven toe. Irritaties groeien, lontjes worden korter, Twittergevechten zijn aan de orde van de dag. In Mens Erger Je Niet horen we mensen die de dupe worden van deze vergaande ergernissen. Hoe blijf je verdraagzaam als je wordt geconfronteerd met het hatelijke gedrag van een ander? En zit er eigenlijk een grens aan die verdraagzaamheid?

Luister hier:

Opgejaagd van Jennifer Pettersson
De serie Opgejaagd over de stand van het onderwijs in Nederland heeft bij luisteraars en in de media ontzettend veel losgemaakt. Het heeft geleid tot de oprichting van ‘Ouders voor goed onderwijs’ en er worden bijeenkomsten georganiseerd om mee te denken over oplossingen voor het lerarentekort. De podcast van de van oorsprong Zweedse Pettersson is uitgegroeid tot een heuse beweging.

Luister hier: