Man met de microfoon presenteert: Lock down | Zingeving aan Huis Afl. 4: Corona

Radio Doc

NTR

Chris Bajema, beter bekend als de Man met de microfoon, besloot al een week geleden om zijn podcast om te toveren tot een asiel voor Corona-verhalen. In Radio Doc een compilatie. En in deze uitzending Zingeving aan Huis Afl. 4: Corona.

Man met de microfoon: Lock down

In zijn reeks Lock Down werkt Chris Bajema met de ingesloten luisteraars toe naar de dag waar we weer naar buiten mogen, terwijl hij intussen zijn eigen gezin volgt en verhalen verzamelt die te maken hebben met allerlei vormen van quarantaine. Elke dag tot 6 april maakt hij een nieuwe aflevering met echte en “bijna echte” verhalen die allemaal in het kader staan van de crisis. In deze speciale compilatie voor Radio Doc een samenvatting van de eerste zes dagen.

Aan deze afleveringen werkten mee: Bert Kommerij, Paulien Cornelisse en Cecil Heuer.

De uitgebreide versie en meer verhalen uit de reeks, zijn te vinden in elke podcast-app op Man met de Microfoon. Mocht u zelf een verhaal hebben over opgesloten zitten (in de ruimste zin van het woord), bel met 084-8371282 en laat drie woorden van uw verhaal achter op de speciale voicemail. Wellicht wordt u dan teruggebeld.

Zingeving aan Huis Afl. 4: Corona

En opeens hebben we allemaal behoefte aan een beetje geestelijke verzorging. De corona-pandemie maakt mensen onzeker, angstig, machteloos, verward, verdrietig, en een luisterend oor is nu meer dan ooit welkom. Geestelijke verzorgers zijn opgeleid om te luisteren, maar hoe combineer je dat met social distancing, quarantaine en je eigen angsten?

Elianne Meijer belde met een aantal geestelijke verzorgers die in ziekenhuizen het medisch personeel steunen, vanuit huis podcasts starten en bemoedigingsfilmpjes maken, om hun ervaringen met geestelijke verzorging in crisistijd te horen.