Van de baby en de slaap

Radio Doc

NTR, VPRO

Niemand moet zich bemoeien met hoe we leven en hoe we opvoeden. Daarom kan zelfs een schijnbaar eenvoudig, concreet probleem een onmogelijke opgave worden: hoe krijgen we onze kinderen in slaap?

Van de baby en de slaap

De Vlaamse radiomaker Joyce de Badts heeft een jonge tweeling die ’s nachts weigert in hun eigen bedjes te slapen. Wat te doen?  Ze volgt allerlei adviezen op, maar aan elke methode lijkt iets niet te kloppen. Ze sprak met specialisten en wetenschappers en ging op zoek naar schrijnende verhalen van andere slapeloze ouders met slapeloze kinderen, in de hoop het ultieme antwoord te vinden.

Van slaapliedjes en heimwee

In de serie ‘Van slaapliedjes en heimwee’ van Stef Visjager vertellen Nederlanders die in een ander land geboren zijn over hét slaapliedje uit hun jeugd.

In deze aflevering Ullyana Kasheeva uit Rusland.
Muziek: Tuur Florizoone.
‘Van slaapliedjes en heimwee’ werd mogelijk gemaakt door het Mediafonds.

Parel Radio Podcast

Drie jaar geleden begon radiomaker Stef Visjager aan een project om de beste radiodrama en documentaire-producties van de publieke omroep te verzamelen in haar Parel Radio podcast. Eerst half illegaal, nu onder de vlag van de NPO.

In Parel zitten ook veel bijzondere documentaires uit Radio Doc, voorzien van een gesprek met de maker. Co de Kloet praat met Stef Visjager over de podcast die in alle uithoeken van de wereld beluisterd wordt.