Vakantieboek 2018 & Podiumbeesten deel 1

Radio Doc

NTR, VPRO

Radio Doc heeft ditmaal een bijzondere leestip voor de zomervakantie: de bloemrijke debuutroman van de Amerikaanse schrijver Thomas Wolfe 'Daal neder, engel' uit 1929, dit jaar voor het eerst verkrijgbaar in Nederlandse vertaling.

Vakantieboek 2018

Thomas Wolfe (1900-1938) schreef met het boek (oorspronkelijke titel Look homeward, angel) een autobiografische roman over een kind en het gezin waarin hij opgroeit, een scholier en zijn stad, een student en zijn land.

Wolfes roman heeft veel schrijvers, van Jack Kerouac tot Philip Roth, beïnvloed.   Radio Doc laat vertaler Sjaak Commandeur en andere lezers aan het woord.

Podiumbeesten deel 1: Podiumvrees

Deel 1 van de podcast Podiumbeesten gemaakt door Inge ter Schure gaat over podiumvrees. Een totale black out of trillend van angst een monoloog opvoeren. Veel acteurs hebben last van podiumangst, maar praten hier moeilijk over.

In deze aflevering doen drie acteurs en een psychiater toch een boekje open over de angst om te falen, zichzelf teleur te stellen, en de drang om toch iedere keer weer dat podium op te gaan. Met actrice Anniek Pheifer, psychiater Esther van Fenema, regisseur Gerardjan Rijnders en actrice Carine Crutzen.