Subtiele, psychologische spelletjes om jezelf te promoten – je kan het stom vinden, of er niet aan mee willen doen, maar eigenlijk ontkom je er niet aan.

Dubbele Agenda

Subtiele, psychologische spelletjes om jezelf te promoten – je kan het stom vinden, of er niet aan mee willen doen, maar eigenlijk ontkom je er niet aan. De zoektocht naar waardering van anderen is simpelweg van levensbelang. Dat vertelt hoogleraar Roos Vonk in deze documentaire, die als als geen ander weet hoe lastig het is om aardig én goed gevonden te willen worden.

Je hoort ook iemand die zich in een situatie bevindt waarin ze nooit waardering van anderen krijgt. Terwijl ze wel trots is op wat ze bereikt. Ze houdt het vol omdat ze een dubbele agenda heeft en om die reden absoluut niets over haar prestaties kan vertellen. Behalve in deze documentaire dan…

Een documentaire van Danielle Emans en Geert van de Wetering.

Het Ezelproces 50 jaar later

Korte documentaire, gemaakt door Tom Rooduijn naar aanleiding van het feit dat vijftig jaar geleden Gerard Reve door de Hoge Raad werd vrijgesproken van ‘smalende godslastering’. Dat betekende rehabilitatie van de schrijver die destijds net tot de katholieke kerk was toegetreden.

Over de aanloop, achtergrond en betekenis van dit ‘Ezelproces’ spreken jurist Ulli Jessurun d’Oliveira en cabaretier Hans Teeuwen. Ook gaan zij in op de vraag hoe het nu met de vrijheid van expressie is gesteld.