De Kwestie Lucebert

Radio Doc

NTR, VPRO

Nu het stof rond de presentatie van Wim Hazeu’s biografie over Lucebert is neergedaald, onderzoekt Radio Doc de consequenties. Een documentaire van Tom Rooduijn.

De Kwestie Lucebert

Nu het stof rond de presentatie van Wim Hazeu’s biografie over Lucebert is neergedaald, onderzoekt Radio Doc de consequenties. Moet het werk van deze kunstenaar, met de kennis van zijn nazisympathie en antisemitisme op jeugdige leeftijd, anders worden beoordeeld?

Hoe beschouwen de erven en andere betrokkenen bij het oeuvre de uiteenlopende interpretaties? Een documentaire van Tom Rooduijn met ontmoetingen met de kinderen, de uitgever en de biograaf van Lucebert en niet eerder opgerakelde citaten van de meester zelf uit het archief.
 

Met medewerking van:
Wim Hazeu, biograaf Lucebert
Suzanne Holtzer, hoofdredacteur De Bezige Bij, uitgever van de biografie en het werk van Lucebert
Henny Swaanswijk, dochter van Lucebert
Willemijn Stokvis, kunsthistoricus en COBRA-kenner
Maarten Doorman, cultuurfilosoof en dichter

Drieluik over de KNRM - Afl 3: Over de Ideale Drenkeling en Ongezien Verdronkenen

In nood op zee? Dan vaart de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij uit om te helpen. Al 200 jaar zonder staatssteun, gratis en bemand door vrijwilligers.

Een drenkeling op de Wadden mag rekenen op groot alarm en dat lijkt vanzelfsprekend, maar is dat natuurlijk niet. Want intussen verdrinken tallozen ongemerkt op de Middellandse Zee.

De KNRM probeert ook daar iets te doen. Luister naar het laatste deel van een drieluik over de KNRM: Over de Ideale Drenkeling en Ongezien Verdronkenen.