Uitreiking NTR Radioprijzen 2012

Radio Doc

VPRO

Lucas Derycke, student aan de Hogeschool West-Vlaanderen, heeft de NTR Radioprijs 2012 gewonnen. Derycke won de prijs voor ‘De horizon van het heelal’, een programma over een natuurkundeleraar die vindt dat we de kracht van dromen onderschatten.

Tweede prijs
Uit 35 inzendingen waren negen programma’s genomineerd voor de jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor aankomende radiomakers, drie uit Nederland en zes uit Vlaanderen. De Nederlandse nominaties kwamen op naam van de Fontys Hogeschool Tilburg (twee maal) en de Christelijke Hogeschool Ede (één maal). Ook de tweede prijs ging naar een Vlaming: Wederik De Backer (RITS School of Arts, Erasmus Hogeschool Brussel) kreeg de onderscheiding voor ‘Slapend rijk’, waarin hij op humoristische wijze onderzoekt hoe je als jongere in de huidige tijd ‘slapend rijk’ kunt worden.

Publieksprijs
Voor het eerst werd ook een Publieksprijs uitgereikt. Luisteraars konden via internet en Facebook stemmen op hun favoriete programma’s en hebben dat massaal gedaan. Het programma ‘De giechelende geitjes’ van Britt De Roy (Hogeschool West-Vlaanderen) won de Publieksprijs.