Media Me, You're In My Story

Radio Doc

VPRO

'Media Me' vertelt het verhaal van de slapeloze jongeman Andy, die in gesprek raakt met zijn computer, die zichzelf Machine noemt. Machine leidt hem rond in een stroom aan afbeeldingen op de fotocommunitysite Flickr.com.

Onderwerp van het gesprek tussen Andy en machine is een zwijgende oude straatfotograaf die keer op keer in beeld verschijnt en op internet foto’s verzamelt van mensen met hun nieuwe digitale identiteit. Met zijn verzameling verbeeldt de oude man een nieuw wereldras: overal en altijd bereikbaar en met elkaar in verbinding. Net als in een Griekse tragedie verzorgt een koor telkens een zingend commentaar van de in hun dialoog aangesneden thema's; wie is deze man en wat is zijn rol in de digitale revolutie?

Het gesprek ontvouwt zich in negen scènes, die elk een specifiek aspect van de digitale revolutie behandelen: identiteit, privacy, educatie, branding, informatie-overload, amusement, locatie, toekomst en verslaving. Maar de digitale revolutie blijkt zich niet zomaar te laten vangen in categorieën en al gauw raakt elke logica zoek: alles en iedereen communiceert met elkaar, buiten ruimte en tijd om.

Media Me is tegelijkertijd een hoorspel, een film en een fotogroep op flickr.com met zo'n 600 leden en inmiddels 6500 foto's, waarop onze omgang met media-apparaten (computers, camera's en smartphones) te zien is. Een poëtische film over identiteit, fotografie en online gedrag.

Media Me, You’re In My Story kwam tot stand met steun van het Mediafonds.