Ik heet Dani, geen Denny & Het perspectief

Radio Doc

VPRO, NTR

Dani Smith (12) is basketballer, Jeroen Boschkenner, brugklasser en autist. Hij heeft het syndroom van Asperger. Dani houdt niet van veranderingen.

Joris van de Kerkhof volgt Dani tijdens een grote verandering, de overstap van de basisschool voor autisten in Reek naar de speciale middelbare school in Vught.

Regie: Joris van de Kerkhof, NTR, 2010

Marten Minkema, VPRO, 2010

Het Perspectief
Mensen zijn geneigd om de wereld te zien vanuit menselijk perspectief. Dat is begrijpelijk, maar ook heel beperkt. Want er zijn miljoenen andere perspectieven, die net zo reëel en echt zijn als die van ons. Marten Minkema vroeg natuurkundigen, paleontologen en andere onderzoekers om in de huid te kruipen van een dier, object of fenomeen dat ze bestuderen. Het resultaat is een bijzondere serie monologen van bevlogen experts.

Deze week: De Oneindigheid
Voor velen is oneindigheid net zo beangstigend als eindigheid. Maar bestaat eindeloosheid wel? Astrofysicus John Heise neemt stelling en probeert het begrip oneindigheid grijpbaar te maken - voor zover mogelijk, want het menselijk begrip is eindig. Deze serie werd eerder uitgezonden in het VPRO programma Noorderlicht.