Een kort radiodrama en een documentaire over tienermoeders. "Klein verhaal over mijn broer en ik en mijn zus in het bos" gaat over een illegaal Ghanees meisje, dat probeert te overleven in de jungle van Rotterdam. En: standplaats jongerenwerkplaats U2, een indringend portret over een aantal meiden en hun ongewenste zwangerschappen , de problemen die ze hebben met justitie en de moeite die ze moeten doen om hun leven weer enigszins op de rails te krijgen.

Klein verhaal over mijn broer en ik en mijn zus in het bos

Marjolein Bierens en Marlies Cordia (NPS)

Na Ik Zeeuws meisje, Motel Texel en Loubna!Loubna! heeft Marjolein Bierens weer een aangrijpende monoloog geschreven over een meisje dat anoniem in onze maatschappij leeft. Dit keer is het een illegaal Ghanees meisje, dat probeert te overleven in de jungle van Rotterdam. Je ziet ze wel, die donkere meisjes, die met een ietwat trage slepende tred breed in het straatbeeld lopen. De schrijfster is erin geslaagd een echt, levend verhaal over één zo’n vrouw te maken. De achtergronden zijn vaak gruwelijk, maar dat is niet te zien op die mooie ronde, vaak stralende gezichten. Het gevoel van verlatenheid, de plaats van het geloof, dat een overheersende rol speelt in het leven. Alle lotgenoten worden Brothers and Sisters genoemd, in werkelijkheid blijkt die verbondenheid maar schijn. Dat alles gaat leven voor de luisteraar die misschien niet alle dagen stilstaat bij het lot van deze jonge vrouwen. Ottolien Boeschoten, meer bekend van komische rollen zoals in de Nachtzusters van de VPRO weet op indringende manier haar een stem te geven, nergens larmoyant, nergens opdringerig zielig. Jeroen Kuitenbrouwer en Ward Henselmans hebben het sounddesign gemaakt. Het is een mengeling van idyllisch geachte muziek en geluiden uit Afrika en de grotestadsgeluiden en havengeluiden van Rotterdam geworden. Regie anne lichthart en Marlies Cordia Techniek Frans de Rond, Huis van Eustachius Deze productie kwam tot stand met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties.

Standplaats Jongerenwerkplaats U2

Irene Houthuijs (VPRO)

Een indringend portret over een aantal meiden van de jongerenwerkplaats U2 in Amsterdam West. Over hun ongewenste zwangerschappen, de problemen die ze hebben met justitie en de moeite die ze moeten doen om hun leven weer enigszins op de rails te krijgen. (herhaling VPRO programma 2005)