Klokkentaal & Bekend maakt bemind

Radio Doc

VPRO

Radiomaker Fatos Vladi, afkomstig uit Albanië, is ervan overtuigd dat carillons en klokken hun eigen taal hebben. Hij probeert deze taal te begrijpen, te spreken en vast te leggen.

Fatos Vladi begint zijn zoektocht bij de laatste overgebleven klokkengieter in Noord Nederland. Om te eindigen bij het carillon van de Martinitoren in Groningen. Lukt het Fatos om met behulp van een carilloncursus dit beroemde carillon te bespelen?

Klokkentaal

Radiomaker Fatos Vladi, afkomstig uit Albanië, is ervan overtuigd dat carillons en klokken hun eigen taal hebben. Hij probeert deze taal te begrijpen, te spreken en vast te leggen. Fatos Vladi begint zijn zoektocht bij de laatste overgebleven klokkengieter in Noord Nederland. Om te eindigen bij het carillon van de Martinitoren in Groningen. Lukt het Fatos om met behulp van een carilloncursus dit beroemde carillon te bespelen?

Bekend Maakt Bemind

Margot de Nooijer, Ant Haima en Leo Knikman

Het is inmiddels een beproefd Holland Doc Radio concept: pik twee mensen die elkaar niet kennen van de straat. Zet ze in een cafe aan een tafeltje en laat ze met elkaar praten. Microfoon erbij en luisteren maar....