Een podcast over de Siciliaanse familie Adèr die in 1969 naar Rotterdam migreerde.

DOCS tipt met enige regelmaat een nieuwe podcast-serie. Beluister hier deel 1 van De verschrikkelijk mooie migratie (en alles wat erna kwam|): De fabriek. Volgende afleveringen zijn te vinden via je podcast-app en via de onderstaande link.

Na het overlijden van de oma van podcastmaker Gabriella Adèr is een oud familieconflict tussen Gabriella’s moeder en ooms weer aangewakkerd. Gabriella begrijpt niet wat er is gebeurd. Ze gaat op zoek naar de oorsprong van deze ruzie, die volgens haar moeder haar oorsprong vond in 1969. Toen migreerde de familie van een klein Siciliaans bergdorpje naar de Rotterdamse havenwijk Feyenoord. Wat gebeurde toen, dat nog steeds weerslag heeft op de relatie tussen die broers en zussen, maar ook op de generatie erna? Zoals op Gabriella zelf. Want ook zij groeit op met een gevoel van heimwee en melancholie, dat als een donkere wolk boven de familie hangt.
 
De verschrikkelijk mooie migratie (en alles dat erna kwam) is een persoonlijke familiegeschiedenis die de gevolgen van migratie in een nieuw perspectief plaatst en invoelbaar maakt. Een vierdelige serie van OVT/VPRO voor NPO Radio 1.

Gabriella Adèr

Credits:

Research, interviews & montage: Gabriella Adèr
Eindredactie: Randy Vermeulen
Eindredactie: OVT/VPRO Laura Stek
Coaching: Mirke Kist
Beeld Floor: Bijkersma

De verschrikkelijk mooie migratie (en alles dat erna kwam) is een serie van OVT en is tot stand gekomen met steun van Gemeente Rotterdam, Stichting Droom en Daad en de Erasmusstichting.