Het Franse dorp Pont-Saint-Esprit wordt in 1951 getroffen door een onverklaarbare gekkenplaag. Van de ene op de andere dag worden de inwoners waanzinnig.

Ze denken dat ze kunnen vliegen, ze zien haren groeien uit mond en oren, ze proberen zichzelf in brand te steken. Er vallen in korte tijd 7 doden, 49 inwoners worden voor maanden opgesloten in de psychiatrie, 250 zieken worden thuis verzorgd. Wat was daar aan de hand? Maker Pauline Augustyn raakt gefascineerd door dit verhaal en gaat op zoek naar de feiten. In een mooi uitgebalanceerde mengeling van documentaire en gedramatiseerde getuigenissen krijgen we langzaam het verhaal achter deze wonderlijke gebeurtenissen te horen.

Een programma van Pauline Augustyn (RITCS Brussel).

Dit verhaal is een van de tien genomineerde programma's voor de NTR Podcastprijs 2022. Alle genomineerden zijn te beluisteren in het podcastkanaal van de NTR Podcastprijs of in je favoriete podcastapp.

Zondag 26 juni worden de prijzen uitgereikt op het Podcastevent in TivoliVredenburg.
Daar kan je bij zijn, tickets en programma: podcastevent.npo.nl

Pauline Augustyn

Webinar NTR Podcastprijs

Eindredacteur Jair Stein neemt je mee tijdens dit webinar in de wereld van de NTR Podcastprijs.
Jair geeft bruikbare tips, praktische informatie en hij laat fragmenten horen uit eerdere inzendingen die hem zijn bijgebleven omdat hij ze zo mooi vond.