Zes jaar geleden kwam Christiane zwaar ten val in Portugal. Ze liep hersenletsel op en lag maandelang in coma.

Artsen en familie zetten alles op alles om haar leven te redden. En dat lukt. Christiane moet wel alles opnieuw leren. Maar ook dat lukt en zij krabbelt langzaam weer op. Zij kan uiteindelijk met veel thuishulp zelfs weer in haar eigen huis wonen. Hoe ervaart Christiane haar nieuwe leven? Luister naar de nieuwe aflevering van DOCS: NAH.

Een langzaam herstel

In deze documentaire gaat programmamaker Feline Franceus dieper in op het leven van iemand voor, tijdens en na een niet aangeboren hersenletsel. Dit aan de hand van het verhaal van een (ver) familielid: Christiane.

Zes jaar geleden kwam Christiane zwaar ten val in Portugal. Na tal van operaties ligt zij maandenlang in coma. Voor de broer van Christiane, Luc, is het onverdragelijk om zijn zus in deze toestand te zien. Hij besluit er alles aan te doen om Christiane door deze periode te krijgen. Hij vecht voor haar leven, ook wanneer de dokters hem afraden om de behandeling voort te zetten. Hij stelt ook elke zondagavond een mail op waarin hij in een schema aangeeft wie op welke dag bij Christiane langsgaat. Hij wilt niet dat zijn zus ook maar één dag zonder bezoek moet doorbrengen.

Christiane voor NAH

Terug naar huis

Tegen alle verwachtingen in gaat het, ondanks de vele complicaties, met Christiane steeds beter. Na negentien maanden in het Universitair Ziekenhuis van Gent is het eindelijk zover: Christiane mag naar huis! Ze kan nog lang niet zelfstandig leven, dus de thuishulp komt iedere dag om haar te wassen, te kleden en bij te springen in het huishouden. Deze hulp heeft Christiane nog steeds nodig.

Feline Franceus kijkt samen met haar terug op de afgelopen periode. Christiane heeft heel hard gewerkt om te komen waar ze nu is. Ze volgt tot op de dag van vandaag logopedie om haar spraak weer helemaal goed te krijgen. Van buitenstaanders en naaste familie krijgt Christiane te horen wat een wonder het is om te zien wat ze allemaal weer kan. Maar zij ervaart dit zelf toch anders. Wilde Christiane wel gered worden? En is zij gelukkig in dit nieuwe leven?

Christiane na NAH

Maker: Feline Franceus