Bossen zijn de makkelijkste, goedkoopste en meest efficiënte manier om koolstof vast te houden en zo klimaatopwarming tegen te gaan. De tijd dringt echter en bossen groeien tergend traag. Hoe verhouden wij ons tot een oplossing die honderd jaar zal duren?

Waarvan de meeste van ons, die dit in 2021 horen, onderdeel van kunnen zijn maar het resultaat niet zullen meemaken. Misschien moeten we ons oefenen in een beter tijdsbesef? Met Het bos heeft ons niet nodig vertellen documentairemaker Joyce de Badts en ontwerper Tom Loois verhalen over onze relatie met het bos en dwingen ons met zachte hand naar onszelf te kijken in het licht van de eeuwigheid.

Joyce de Badts maakt radio sinds 2016. Voordien werkte ze als freelance redacteur voor de geschreven media en nu nog geeft ze Nederlandse les aan anderstalige nieuwkomers. Haar eerste stuk was een inzending voor de Kort Golf-wedstrijd op het Oorzaken Festival, waarmee ze de shortlist haalde. Sindsdien maakte ze stukken voor DOCS en voor de podcast Plantrekkers.

Joyce de Badts

Tom Loois (1986) onderzoekt in verschillende ervaringsgerichte projecten, van podcast tot tentoonstellingen, hoe kunst en ontwerp handvaten kunnen bieden voor een collectieve leefstijlverandering waarin meer ruimte is voor verwondering, verbinding en reflectie. Eerder was hij mede verantwoordelijk voor de tentoonstellingen The Object is Absent en The Embassy of Intimacy als ook en de podcasts Ansicht en Luisterruit. Momenteel is hij freelance curator bij Stadslab RAUM.

Tom Loois

Maker: Joyce de Badts & Tom Loois
Eindredactie: Ottoline Rijks