Aan een doodstille weg in een gehucht in Zeeuws-Vlaanderen wonen twee broers pal naast elkaar: Peter (76) en Geert-Jan (74). Ze hebben ruzie. Al een jaar of tien. Ze wisselen geen woord meer met elkaar, maar als ze tóch eens contact hebben, dan verloopt dat meestal schreeuwend. Om een te ver uitstekende luifel van de één, of een verkeerd geparkeerde auto van de ander.

Eén van de twee mannen is de vader van Caroline van Keeken. En die heeft genoeg van de spanningen aan die Zeeuwse landweg. Het is tijd voor verzoening, vindt ze. Want hoe mooi zou het zijn als haar vader en haar oom hun ruzie bijlegden in de herfst van hun leven. 

In de Broederliefde probeert Caroline een familieruzie op te lossen. Het doel: de mannen samen aan tafel krijgen, zodat ze die ruzie nu eindelijk eens kunnen uitpraten.

Maar zitten ze daar eigenlijk wel op te wachten?

Onlangs werd, ook bij de VPRO, het audiodrama ‘Misschien hadden we dit niet moeten doen’ van Caroline gepubliceerd in de podcast De Verhalen.

Debuteerde ze een paar maanden terug als maker van audiodrama, Broederliefde is haar eerste documentaire. Eerder verscheen haar verhalenbundel ‘Zo worden wij niet’. Volgend jaar komt haar roman ‘Avondmensen’ uit bij Alfabet Uitgevers.

Maker: Caroline van Keeken
Muziek: soundtrack Three billboards outside Ebbing, Missouri en The artist
Eindredactie: Anton de Goede