Thuisbasis voor documentaireliefhebbers

Met wekelijks nieuwe films, kijktips én unieke verhalen van achter de schermen.

Nieuwe documentaires

Binnenkort hier online

Best bekeken deze week

 • 2Doc:

  Vroeg verloren

  Liesbeth Rasker was tien jaar oud toen haar moeder stierf. Ze onderzoekt de impact daarvan op haar leven. Haar overtuiging 'mijn moeder is dood, maar dat is oké', bleek beperkt houdbaar.

 • 2Doc:

  This is my moment

  De Belgische documentairemaker Lieven Corthouts geeft een inkijkje in het leven van wielrenner Biniam Girmay, die als eerste Afrikaan een wielerklassieker won.

 • 2Doc:

  Moeder Suriname

  De geschiedenis van Suriname zoals we die nog nooit gezien hebben. Met behulp van uniek ingekleurd archiefmateriaal vertelt regisseur Tessa Leuwsha het verhaal van een Surinaamse wasvrouw.

 • 2Doc:

  Wij & Zij

  Waarom willen mensen bij een groep horen? Waarom willen zij zich onderscheiden van de ander? Om dit te begrijpen praten filmmaker Klaartje Quirijns en psychiater Zohra Acherrat met elkaar.

 • Makers van Morgen

  Samen in vergetelheid

  Een kijkje in het leven van Winnie, de dochter van de dementerende mevrouw Korst. De intieme documentaire neemt de kijker mee door de ups en downs van iemand met dementie en laat zien dat het leven nog steeds mooie momenten bevat.

 • Een goede dood

  Marte (26) krijgt na jaren wachten te horen dat een psychiater haar euthanasie gaat verlenen. Wil (78) heeft middel X in huis, maar zou liever euthanasie krijgen.

 • DocTalks: Moeder Suriname

  In de documentaire 'Moeder Suriname - Ma Sranan' (NTR) vertelt documentairemaker en schrijver Tessa Leuwsha het levensverhaal van een Surinaamse wasvrouw, geïnspireerd door haar grootmoeder Fansi. De film bestaat volledig uit archiefmateriaal, waarvan een deel nog nooit eerder is vertoond. Raoul Roeplal spreekt de regisseur in Suriname.

 • 2Doc:

  Spijtmoeders

  Wat als je van je kind houdt, maar doodongelukkig bent in je rol als moeder? Een documentaire over moeders die, als ze opnieuw mochten kiezen, liever geen moeder zouden zijn.

 • 2Doc:

  Jongens zonder thuis

  Jongens die in de jeugdinstellingen niet meer te hanteren zijn, worden bij het kleinschalige Wonen Met Kansen op weg geholpen naar een bestaan op eigen benen.

 • 3Doc:

  Moordtieten

  Dionne liet acht jaar geleden haar borsten vergroten. Maar wat zit er eigenlijk in haar lijf? Ze onderzoekt de gevaren van haar siliconen borstimplantaten en komt tot een schokkende ontdekking.

 • Nog kort beschikbaar

  🤍 documentaires?

  Sluit je aan bij 2Doc.nl, de grootste documentairecommunity van Nederland. Naast een indrukwekkend documentairearchief, zie je nieuwe docu’s hier als eerste voorbijkomen en kijk, lees, luister en praat je mee achter de schermen. Bekijk de wereld met andere ogen.