2Doc:

Paleis Het Loo

VPRO

2Doc:

Paleis Het Loo

VPRO

Koninklijk Paleis Het Loo staat voor een grote omwenteling. Er moeten meer bezoekers komen, maar hoe pakken ze dat aan? Gaat Het Loo mee met de trend dat alles een 'experience' moet worden? Koninklijk Paleis Het Loo staat voor een grote omwenteling. Hoe maak je in tijden van bezuiniging een traditioneel instituut klaar voor een nieuwe tijd en een nieuwe generatie? Voor de professionals en de vrijwilligers achter de schermen van het museum is 2012 een ingewikkeld jaar. Niet iedereen is blij met de koerswijzigingen binnen het Nationale Erfgoed en de bezuiniging vanuit Den Haag. Er moeten meer bezoekers komen, maar hoe pakken ze dat aan?
Gaat Het Loo mee met de trend dat alles een 'experience' moet worden of maken ze juist van het authentieke en het historische hun kracht? Er wordt besloten Prinsessendagen te houden en nieuwe aankopen te doen. En de schimmel in de kilometerslange buxushaag in de beroemde tuin van Het Loo moet bestreden worden.
Ondertussen maakt de directeur plaats voor een nieuwe manager die met frisse moed de arena betreedt. Wat zal dit Het Loo brengen?