Kids & Docs

Hoe hormonen mijn leven veranderen

OHM

Kids & Docs

Hoe hormonen mijn leven veranderen

OHM

Dit weekend een speciale uitzending van de OHM waarin we twee programma's met elkaar combineren. Het eerste deel kunt u kijken naar de Kids & Docs documentaire Drona & ik. En vervolgens blikken we in het programma OHM Magazine terug op een aantal activiteiten die in de zomer hebben plaatsgevonden. We voeren mee op de Desiboot op de Gaypride, namen kijkje op het Milan festival in Den Haag en bezochten het World Cinema Festival.

Drona en ik
Kids & Docs is een initiatief van Cinekid, IDFA en het Mediafonds. Kinderen tussen 8 en 13 jaar konden meedoen aan een prijsvraag, waarbij zij ideeën opstuurden voor jeugddocumentaires over gebeurtenissen of situaties die zij zelf belangrijk vonden. In Drona & ik maken we kennis met de 9-jarige Drona, hij heeft een bepaalde vorm van autisme. Hierdoor kan hij slecht informatie ordenen en krijgt hij moeilijk grip op zijn leven. Drona is idolaat van bussen en heeft vooralsnog maar één duidelijk doel in het leven: later buschauffeur worden.

Drona's broer Arjun is een gewoon jongetje van twaalf. Hij wilt graag een film maken over die broer. Maar Arjun is ook bijzonder, want hij kan heel goed vertellen over Drona, iets wat Drona zelf niet kan, want die is zich niet bewust van zijn handicap. Bovendien snappen anderen Drona vaak niet, maar Arjun wel. Daarom kijken we naar Drona, door de ogen van Arjun.

OHM Magazine:
De Desiboot op de Gaypride
Tijdens de Canal Parade in Amsterdam voer dit jaar voor het eerst een Hindostaanse gayboot mee. Stichting Savo (Samen Vooruit) wil met dit initiatief homoseksualiteit bespreekbaar maken onder de Hindostaanse gemeenschap. Volgens voorzitter van Stichting SaVo worden Hindostaanse homo's en lesbos over het algemeen wel getolereerd door de gemeenschap mits ze zich niet al te openlijk manifesteren in de samenleving. Door deelname aan de Gay Pride is de Hindostaanse homogemeenschap voor eerst uit de kast gekomen.

Het Milan Festival in Den Haag
Ondanks het druilerige zomerweer is ook dit jaar is Milan Festival in Den Haag goed bezocht. Surinaamse hapjes en drankjes waren er in overvloed, mensen namen gretig aftrek van ‘Bollywood artikelen en dit jaar trad er een Bhojpuri muziekgroep op uit India o.l.v. zanger Rakesh Uppadhay. Ook dit jaar weer het Gezondheidsplein waar mensen gratis hun bloed lieten prikken. Er zijn in het afgelopen jaar belangrijke onderzoeksresultaten geboekt op het gebied van diabetes, wat kan leiden tot een gezonder leven. OHM Magazine praat met een internist over de uitkomsten van enkele wetenschappelijke onderzoeken.

World Cinema Amsterdam
De tweede editie van World Cinema Amsterdam stond in het teken van de India. In het programma Soul of India is er dit jaar aandacht uitgebreid aandacht besteedt aan de onafhankelijke cinema van India. Filmmakers die aanwezig waren bij dit festival behandelen in hun films thema's als corruptie, (homo)seksualiteit, armoede, religieuze en etnische spanningen.