14 februari is het tijd voor liefde met Valentijnsdag. 2Doc.nl duikt in de archieven voor romantische documentaires die je zowel samen als alleen kunt kijken. Met onder andere films over liefde tussen ouderen, versiertechnieken en verliefdheid als een verslaving.

Versiertechnieken

Love & Engineering
Vier internationale nerds, midden twintigers en begin dertigers die voor grote bedrijven werken en wonen in Finland, doen mee met de cursus 'daten' omdat ze al te lang unplugged zijn van het echte leven. Onderdelen zijn: hoe krijg je een date, hoe gedraag je je tijdens de date en hoe zorg je ervoor dat je een vervolg date krijgt? Tot zover niets nieuws, maar wel dat het hier via wetenschappelijke theorieën en grafieken gaat. In de documentaire volgen we de cursisten op hun pad naar de liefde. En als tegen je gezegd wordt dat je het verleiden en veroveren van een vrouw moet zien als het hacken van een computer, dan zou dat toch moeten lukken?

In de naam der liefde

Uit Liefde
In de documentaire Uit Liefde wordt getoond hoe mensen met goede bedoelingen, alles willen doen om een relatie te behouden. Het mag bij hen niet baten hoe ingewikkeld, beangstigend en pijnlijk die relatie dan is, ze blijven vechten voor hun liefde.

Liefde en seks

Het orgasme
Zoektocht naar de overeenkomsten en verschillen tussen culturen in onze steeds kleiner wordende wereld volgens beproefd recept. Met verhalen uit het dagelijkse leven van mensen overal op aarde, gefilmd door een netwerk van meer dan 75 lokale correspondenten. Elke week verkent Metropolis een thema dat wereldwijd van betekenis is in het leven en de gebruiken van mensen en spiegelt dit aan de situatie in Nederland.

Jonge seks, prille liefde
De seksuele werkelijkheid van dertien- tot achttienjarigen, vergeleken met het idee dat volwassenen en opiniemakers hiervan hebben. Is seks voor jongeren verworden tot consumptiegoed? In aansluiting op de series Sexy, Meisjes en Boys over jongeren, liefde en seks vergelijkt Menna Laura Meijer de verhalen van deze jongeren met het beeld dat de media doorgaans oproepen.

Niet zonder jou
Het kunstenaarsechtpaar Ger Lataster en Hermine van Hall moet afscheid nemen van het leven en van elkaar. Kan liefde en de passie voor kunst hen door de moeilijkste periode van hun leven helpen?

Late liefde
In Late liefde volgt Hans Bromet stellen op leeftijd. Deze aflevering is de eerste uit een documentairetweeluik waarin verliefde koppels getoond worden.

69: Liefde seks senior
Oude mensen hebben geen seks en worden niet meer verliefd. Dat is wat iedereen denkt. Maar is dat eigenlijk wel zo of kunnen we het ons gewoon niet voorstellen? In 69: liefde seks senior geven verschillende 70-plussers een openhartige en ontwapenende inkijk in hun seks- en liefdesleven.

Liefdeswinter
Voor Gülsah Dogan zijn haar oom Cemal en tante Emine het toonbeeld van de ideale liefde. Ondanks zijn hoge leeftijd gaat Cemal dagelijks langs bij zijn vrouw, die in een verzorgingstehuis verblijft. En ondanks haar vergevorderde Alzheimer glimt zijn vrouw als hij in de buurt is.

Filmlab: Als ik jou niet had
Riek en Harrie, twee ras-Amsterdammers, hebben elkaar op latere leeftijd leren kennen en zijn toen verliefd geworden. Ze genieten volop van trips die ze maken met hun oude, krakkemikkige camper, maar ze delen ook een diep verdriet.