Het is weekend, tijd voor een documentaire! De redactie van NPO Doc selecteerde drie documentaires uit onze collectie die wij absoluut de moeite waard vinden. Dit weekend zomerse documentaires!

Alles is mogelijk

Duur: 54 minuten

De tachtigjarige Teresa reist graag. Schijnbaar zonder plan of route trekt ze vanuit haar dorp in Polen liftend Europa in en ontmoet zo uiteenlopende mensen in verschillende culturen. Dankzij haar extraverte persoonlijkheid omzeilt ze elke taalbarrière.

Het gevoel van vrijheid en voldoening dat het reizen haar oplevert, komt niet gemakkelijk tot stand. De kijker is getuige van de moeite die Teresa zich getroost om obstakels te slechten, haar eigen zwakte te overwinnen en elke uitdaging aan te gaan. Door te reizen tart Teresa het lot. Ze bewijst dat alles mogelijk is in het leven en dat we twee keer moeten nadeken vóór we het toeval aan ons voorbij willen laten gaan.

Metropolis: Zonaanbidders en Zonnehaters

Duur: 25 minuten

Deze aflevering van Metropolis horen we verhalen van extreme zonliefhebbers en echte zonnehaters. Zonverslaafden, albino's en mensen die de zon zo vreselijk vinden dat ze hun huid laten bleken. Wat is de betekenis van de zon in verschillende culturen?

Bademeisters

Duur: 25 minuten

Utrechtse corpsleden gaan jaarlijks naar Texel als badmeesters. Ze volgen een opleiding en spreken hun eigen taal. Regisseur Judith de Leeuw onderzocht dit fenomeen.

In Bademeisters zien we hoe de badmeesters op Texel met elkaar omgaan en welke rituelen zij hanteren tijdens hun werk als badmeester. Ze gaan allemaal twee jaar achter elkaar naar Texel waar ze werken en genieten van de zon met hun mede-corpsleden.

Regisseur: Judith de Leeuw