In 'Houdt God van vrouwen' zien we de politiek ge├źngageerde Hilligje Kok strijden voor haar recht om politiek actief te kunnen zijn binnen de gereformeerde kring. Het christelijke leven komt vaker voorbij als thema binnen documentaires. Kijk ook 'Het Urker Mannenkoor Hallelujah', 'God op IJtje' of 'Het welvaartsevangelie'.

Houdt God van vrouwen?

Duur: 61 minuten + Regisseur aan de Keukentafel: 14 minuten

'Houdt God van vrouwen?' volgt een gelovige vrouw uit Staphorst in haar strijd voor de emancipatie van orthodox-christelijke vrouwen. Hilligje Kok-Bisschop wil een actieve rol spelen in haar kerk en in de SGP, maar de mannen houden de deuren voor haar gesloten.

Het Urker Mannenkoor Hallelujah

Duur: 1 uur en 26 minuten

In het jaar dat het Urker Mannenkoor hun 100-jarig bestaan viert, volgt Kees Brouwer het koor en geven de mannen hun gedachten in deze film bloot. Persoonlijke verhalen van geluk en ongeluk, van geloof en ongeloof, van zonde en berouw. En de verhalen zijn aangrijpend; van een verongelukte visser, de aanvechting van begane zonden, liefdesgeluk, tot de moord op een Urker jongen.De levens van de mannen worden gevat in het zingen van het geestelijke lied. Het koor is daarbij de plek waar alle verhalen op elkaar worden afgestemd, in harmonie klinken. Want samen praten gaat niet, samen zingen wel. Tot in Parijs aan toe waar ze ter gelegenheid van hun jubileum een zinderend concert geven.

God op IJtje

Duur: 25 minuten

In een tijd dat er wekelijks kerken sluiten, gaat een dominee langs de deuren op IJburg. Maar wie laat hem binnen? 'God op IJtje' is een visueel intrigerend portret van een Vinex-wijk en toont een verrassend beeld van de rol van geloof in de moderne samenleving.

Tegenlicht: Het welvaartsevangelie

Duur: 52 minuten

De Pinksterbeweging is bezig aan een wereldwijde opmars. Tegenlicht ging kijken bij twee van deze kerken, in Amsterdam en Lagos. Welke ideeën, gevoelens en tactieken drijven deze opmars?