De documentaire 'Wij Moszkowicz', vertoond op 30 mei, werd en masse bekeken op NPO 2. Veel kijkers twitterden of schreven ook over deze documentaire. Wat vinden zij?

Familiegeschiedenis

Wij Moszkowicz gaat in eerste instantie over de relatie tussen documentairemaker Max Moszkowicz jr. jr. en zijn vader Robert Moszkowicz. In de documentaire komen steeds meer aspecten van de rest van de familiegeschiedenis naar boven. De relatie tussen Max Moszkowicz sr. en Robert Moszkowicz, de relatie tussen Robert en zijn ex-vrouw(en) en zijn kinderen en de band tussen Robert en de relatie tussen Max Moszkowicz sr., Robert en de andere drie broers. Op die manier toont Wij Moszkowicz een persoonlijk inkijkje in de van oorsprong Limburgse familie Moszkowicz. Bij Kunststof, tot slot, sprak Max Moszkowicz over het verhaal achter de documentaire.

Oorlogstrauma

Max Moszkowicz sr. overleefde de kampen Auschwitz en Mauthausen. Dit oorlogstrauma komt aan bod in de documentaire Wij Moszkowicz.

Lovend

Deze tweets sprongen eruit tijdens en na de uitzending.

Kijktip

Voor, tijdens en na de documentaire Wij Moszkowicz tipten diverse bekende en minder bekende Nederlanders de documentaire.

Enkele recensies en interviews

In het Volkskrant-artikel 'Ik was bang voor mijn vaders drugsverslaving' spreekt Wil Thijssen documentairemaker Max Moszkowicz en vader Robert Moszkowicz over de documentaire Wij Moszkowicz. In het artikel Vrij Nederland, 'De eenzame Moszkowicz' lezen we een recensie van recensent Harry Lensink.