Hoe gaat het er aan toe bij de meldkamer 112? Hoe handelt de FIOD? Deze vijf unieke documentaires geven een inkijkje achter deuren die normaal gesproken gesloten blijven.

De blauwe familie

Politiemensen die melding maken van racisme en discriminatie zien weinig verandering op de werkvloer. Slachtoffers worden weggepest, weggepromoveerd of ontslagen. Inclusiviteit wordt door de korpsleiding met de mond beleden, maar de praktijk is anders.

Regie: Maria Mok en Meral Uslu

Nederland fraudeland

Een filmploeg kreeg unieke toestemming om de medewerkers van de FIOD te filmen tijdens een grootschalig fraudeonderzoek.

Regie: René Roelofs

Volgens protocol

Steeds vaker gaan er geluiden op dat de zorg verzakelijkt en dat de druk op medewerkers in de zorg te groot wordt. In 'Volgens protocol' zien we verpleegkundigen in meldkamer van 112 wier werk ingrijpend veranderd is door een de invoering van een nieuw protocol.

Regie: Anne-Marieke Graafmans

Dienders

In de zesdelige serie ‘Dienders’ volgen regisseurs Veerle Neger en Daniel Aiss een jaar lang acht agenten tijdens hun eerste jaar op de Politieacademie in Rotterdam. Ze krijgen les op school en worden blootgesteld aan situaties op straat.

Regie: Veerle Neger en Daniel Aiss

Missie NS

Missie NS toont een onbekende kant van het bedrijf: de worsteling achter de schermen om de reiziger blij en tevreden te houden. Voor die missie worden verhalen geconstrueerd, want verhalen geven houvast in een wereld die complex en ingewikkeld is geworden. Het zijn verhalen die de reiziger gelukkig moeten maken, ook al rijdt de trein niet op tijd.

Regie: Catherine van Campen