Hoe staat het met jouw goede voornemens voor 2017? Meer sporten, minder roken en misschien ook minder stressvol leven? Deze documentaires helpen je om de goede moed erin te houden.

1. Stoppen met roken

Is jouw prille liefde voor de sigaret uitgegroeid tot een flinke verslaving? Dan ben je niet de enige. In Brandend verlangen van Frans Bromet spreken rokers over hun relatie met de peuk. Ze vertellen wat de sigaret hen heeft gebracht en wat hij hen heeft afgenomen.

2. Gezonder eten

Gezonder eten houdt voor veel mensen in dat ze minder ongezonde dingen willen nuttigen. Onderzoekers zijn erover uit dat veel vlees niet goed is voor een mens. Helaas vinden velen dat wel lekker. Kijk Vleesverlangen en ontdek waarom we zoveel van vlees houden.

3. Schulden aflossen

In Nederland leven veel mensen met schulden: één op de vijf mensen. De documentaireserie Schuldig van Ester Gould en Sarah Sylbing speelt zich af in Amsterdam-Noord. In de serie worden mensen met schulden, schuldeisers en hulpverleners gevolgd.

4. Meer sporten

Met een 9-tot-5-baan op kantoor beweeg je waarschijnlijk niet genoeg. Reden te meer om na werktijd nog even de sportschool in te duiken, bijvoorbeeld voor een potje boksen! Bekijk en beluister deze documentaires over boksende senioren, vrouwen, kinderen en doctoren.

5. Meer tijd met vrienden doorbrengen

Goede vrienden moet je koesteren. Kijk samen met je beste maat de prijswinnende film Ne me quitte pas over de bijzondere vriendschap tussen de Vlaamse Bob en de Waalse Marcel.
 

6. Ontstressen

Steeds vaker verschijnen er persberichten over overmatige stress met burn-outs als gevolg. Maar wat is stress? Kijk de documentaire De bijl en de grasspriet voor handvatten om meer ontspannen door het leven te gaan.