In de documentaire 'Team Gaza' worden vier spelers van een voetbalteam gevolgd. Alle vier hebben zij verschillende manieren om om te gaan met de conflictsituatie in het gebied. Ook onderstaande documentaires geven een beeld van de leefsituatie in de Gazastrook.

When the Boys Return (IKON)

Als ze thuis komen viert het hele dorp feest. De minderjarige jongens van de Westelijke Jordaanoever hebben dan maanden of soms zelfs jaren vastgezeten in een Israëlische gevangenis. Als politieke gevangenen, omdat ze stenen hebben gegooid naar Israëlische soldaten.

Five Broken Camera's (IKON)

De Palestijnse landarbeider Emad is inmiddels toe aan zijn vijfde videocamera. Iedere camera die kapot ging, vertelt een deel van het verhaal over het verzet van zijn dorp tegen de onderdrukking door Israël. De documentaire won op internationale filmfestivals inmiddels vele prijzen.

Nadav's vrede (vpro, HUMAN)

Nadat hij voor zijn ogen een bus met schoolkinderen heeft zien ontploffen komt Nadav (12, Israëlisch) tot de conclusie dat volwassenen niet te vertrouwen zijn. Om vrede in het Midden-Oosten te bewerkstelligen zal hij zelf iets moeten ondernemen.

Maandag 5 september om 20.25 uur: Team Gaza