Blijf op de hoogte van wat er in de documentairewereld speelt. Lees hier het laatste nieuws uit binnen- en buitenland.

'The Promise' in 2017 te zien in 2Doc

Waarover gaat de controverse rondom 'Vaxxed' en Sundanse?

Lees het artikel 'Why Filmmaker Penny Lane Stirred Up the Tribeca 'Vaxxed' Controversy'.

Naziha's Lente beste documentaire

De documentaire 'Naziha's Lente' won vandaag, 2 maart 2016, het tv-beeld voor beste documentaire. De documentaire won eerder de Publieksprijs op IDFA en werd genomineerd met een Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire.

Sta jij komend jaar op het Tribeca Film Festival?

Dat kan! De komende editie is het mogelijk om korte Snapchat-films in te sturen, waarvan er uiteindelijk tien geselecteerd worden. Maak voor 8 maart een Snapchat-film die maximaal 200 seconden lang is en stuur hem op naar het Tribeca Film Festival.

#OscarssoWhite - Hoe wit zijn de Oscars op het gebied van documentaire?

Tijdens de Oscaruitreikingen werd Amy (Asif Kapadia, V.S.) vannacht bekroond met de prijs voor Beste Documentaire, won Spotlight (Thomas McCarthy, V.S.) de prijs voor Beste Film, had Leonardo DiCaprio eindelijk de eer een Award in de wacht te slepen en stak presentator Chris Rock van wal over het racisme waarvan de Academy Awards regelmatig beticht worden. Wat is er waar van het betoog van Chris Rock als het om documentaires gaat? Caty Borum Chattoo, onderzoeker bij het Center for Media & Social Impact, onderzocht de genomineerde documentaires van de afgelopen jaren en zet de resultaten op een rijtje. Hoe wit zijn de Oscars?

Genomineerden en winnaars Oscars

De Academy Awards zijn uitgereikt! IndieWire maakte een duidelijk overzicht van de genomineerden en de uiteindelijke winnaars van de Oscars. Ontdek nu welke films, regisseurs, acteurs, designers en andere genomineerden met een prijs naar huis gingen.