Op dinsdag 5 oktober tijdens Dutch Media Week organiseren NPO 2 en 2Doc.nl een unieke vertoning van de aangrijpende documentaire Shadow Game. En jij kan erbij zijn!

Direct aanmelden? Mail naar npo2events@npo.nl met 'ja, ik wil graag naar 'Shadow Game'' in de onderwerpregel. Geef daarbij aan of je één of twee tickets wenst.

Exclusief voor abonnees van de 2DOC Weekly nieuwsbrief hebben we 120 gratis plekken te vergeven. Vol is vol, dus wacht niet langer en meld je nu direct aan!

Shadow Game
De prijswinnende documentaire Shadow Game van regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel volgt een groep tieners die door oorlog hun land zijn ontvlucht. Nu proberen zij  de Europese grenzen over te steken op zoek naar bescherming en een beter leven. Ze noemen hun tocht ‘the game’: voor de jongens is dat een manier om gemotiveerd te blijven. ‘Het is een missie’, zegt SK (15) uit Afghanistan. ‘Als je hem volbrengt, win je de game. En als je faalt, probeer je het de volgende keer opnieuw. Er is niet echt een andere optie.'

Shadow Game is een reis door de donkere kanten van Europa, met tienervluchtelingen als onze gidsen. De film won onder andere de Dutch Movies Matter Award op het Movies that Matter-festival.

Alle info op een rij

  • Dinsdag 5 oktober 2021, aanvang 19.30 uur
  • Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Media Parkboulevard 1, 1217 WE Hilversum
  • Tickets: slechts 120 gastenlijstplaatsen beschikbaar
  • Aanmelden: klik op onderstaande knop, of mail naar npo2events@npo.nl met 'ja, ik wil graag naar 'Shadow Game'' in de onderwerpregel. Geef daarbij aan of je één of twee tickets wenst.
  • Lees hier meer over Dutch Media Week.

Trailer: Shadow Game

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'truck game, train game, mountain game, river game'

SK (15, Afghanistan) somt de ‘games’ op die hij heeft moeten doen om hier te komen. En vooral de 'pedestrian game': lopen, heel veel lopen'

Meer prijswinnende docu's op 2doc.nl