Inside IDFA (1)

Inside IDFA 2014 Dag 1

VPRO

Uitvoerig verslag van het International Documentary Film Festival Amsterdam. In drie afleveringen gaat presentatrice Daphne Bunskoek in gesprek met filmmakers en prominenten die in de schijnwerpers staan, tijdens de 27ste editie van het IDFA. Met de meest prikkelende, ontroerende en onthutsende documentaires van het afgelopen jaar.

Te gast zijn filmmakers Jos de Putter en Morgan Knibbe en er is aandacht voor de openingsfilm van IDFA 'Een Reis om de Wereld in 50 Concerten', gemaakt door Heddy Honingmann.

Te gast is Jos de Putter. Hij filmde twintig jaar geleden twee talentvolle jonge Braziliaanse voetballertjes: Anselmo en Leonardo. Leonardo schopte het tot Feijenoord en de Champions League, Anselmo was minder succesvol. Nu, twintig jaar later, heeft Jos de Putter hen opnieuw opgezocht.

De jonge filmmaker Morgan Knibbe is er in geslaagd om met zijn eerste documentaire door te dringen tot de internationale competitie van het IDFA. In zijn aangrijpende, poëtische film 'Those Who Keep The Fire Burning' maakt hij het leed van bootvluchtelingen voelbaar.

Ook is er aandacht voor de openingsfilm van IDFA, 'Een Reis om de Wereld in 50 Concerten', die gemaakt is door Heddy Honigmann. In de film wordt het Concertgebouworkest gevolgd tijdens een wereldtournee. Een film over grenzeloze liefde voor muziek.