VPRO presentatoren Nadia Moussaid en Pieter van der Wielen belichten samen met prominente Nederlanders de meest spraakmakende en ontroerende documentaires van IDFA 2020. Met films over heden en verleden, die een nieuw licht werpen op de vragen van deze tijd.

Aflevering 1: The Truffle Hunters

Nadia Moussaid spreekt met journalist en programmamaker Teun van de Keuken over The Truffle Hunters, een documentaire waarin een slinkende groep oude mannen in de bossen van Noord-Italië op het duurste ingrediënt ter wereld jaagt: de witte truffel.

Aflevering 2: MLK/FBI

Pieter van der Wielen spreekt strafrechtadvocaat Natacha Harlequin over 'MLK/FBI'. Een documentaire waarin wordt onthuld hoe de Amerikaanse inlichtingendienst FBI jarenlang heeft geprobeerd om Martin Luther King jr. in diskrediet te brengen.

Aflevering 3: A Thousand Cuts

Gesprek met Roxane van Iperen over A Thousand Cuts, een portret van de Filipijns-Amerikaanse journalist Maria Ressa. Ondanks bedreigingen strijdt ze tegen de populistische leider Rodrigo Duterte.

Aflevering 4: Bulletproof

Gesprek met Damiaan Denys over Bulletproof, waarin de industrie rondom Amerikaanse school shootings zichtbaar wordt. Er is grote vraag naar o.a. kogelwerend schoolmeubilair en schietoefeningen.

Meer IDFA op 2Doc.nl