In The Road to IDFA vergezelt Ersin Kiris iedere dag een andere special guest van IDFA. Hij brengt ze met de taxi, op de fiets, met de trein of met de tram, en praat met ze over hun films.

Daan Bol - Rocknrollertjes

De documentaire 'Rocknrollertjes' won de prijs voor beste kinderdocumentaire op IDFA 2016. Ersin Kiris haalt regisseur Daan Bol thuis op en brengt hem op de fiets naar EYE.

Sjoerd Oostrik - Hier is het nooit stil

Sjoerd Oostrik geeft in zijn documentaire een kijkje achter de gesloten deuren van een jeugdgevangenis in Nederland. Drie jongeren met TBS vertellen over hoe het is om te leven in deze claustrofobische omgeving. Ersin Kiris brengt regisseur Sjoerd Oostrik naar de premiere van zijn film tijdens IDFA.

David Borenstein - Dream Empire

In 'Dream Empire' huurt een Chinese bemiddelaar westerlingen in om vastgoed in China verkocht te krijgen. Ersin Kiris haalt regisseur David Borenstein op in zijn hotel en brengt hem met de metro naar de vertoning van zijn film in Tuschinski.

Morten Traavik en Laibach - Liberation Day

De Sloveense band Laibach was de eerste Westerse band die een concert gaf in Noord-Korea. Regisseur Morten Traavik maakte een documentaire over deze voormalig-Joegoslavische cultband. In The Road to IDFA haalt Ersin Kiris de regisseur en de bandleden op en brengt hij ze naar de vertoning van hun film waar zij tevens een optreden geven.

Dirk Jan Roeleven en Frans Timmermans - 'De Europeaan' (vpro)

Voor 'De Europeaan' volgde regisseur Dirk Jan Roeleven twee jaar lang vice-voorzitter van de Europese Commissie, Frans Timmermans. In 'The Road to IDFA' haalt Ersin Kiris de regisseur op en brengt hij hem per tram naar de première van zijn documentaire in Carré waar hij herenigd wordt met Timmermans.

Marco de Stefanis - 'Waiting for Giraffes'

In 'Waiting for Giraffes' gaat regisseur Marco de Stefanis in het Palestijnse dorp Qualquilya op zoek naar antwoord op de vraag wie er meer rechten hebben, de bewoners of de dierentuindieren. Ersin Kiris haalt samen met Marco de Stefanis Dr. Sami op van Schiphol.

Petra en Peter Lataster - De kinderen van juf Kiet (KRO-NCRV)

Regisseursechtpaar Petra en Peter Lataster maakten de documentaire 'De kinderen van Juf Kiet'. Een film over een zeer betrokken onderwijzeres op een basisschool met asielzoekerskinderen. Ersin Kiris haalt het echtpaar thuis op en brengt ze per tram naar de 2Doc Primeurs -dag in De Balie.

Coco Schrijber - How to Meet a Mermaid (vpro)

Nadat haar broer niet terugkeert van een duikvakantie in Egypte maakt regisseur Coco Schrijber een essayistische documentaire over de schoonheid en de verwoestende kracht van de zee. Ersin Kiris begeleidt haar naar haar masterclass in Tuschinski.

Meer IDFA?

Bekijk de afleveringen van vorig jaar