Ben je niet in de gelegenheid om naar IDFA te gaan? Geen probleem! Kijk hier enkele topfilms van deze en de vorige editie van het grootste documentairefestival ter wereld.

Eritrea Stars

Hoe houdt het nationale voetbalteam van Eritrea zich in Nederland staande nu ze in Gorinchem moeten laveren tussen de lange arm van hun voormalige regime en het woud aan regelgeving in Nederland?

A Strange Love Affair with Ego

Als kind wist regisseur Ester Gould precies wie ze wilde worden: haar twee jaar oudere zus Rowan, die met haar enorme zelfovertuiging de wereld aan haar voeten had liggen. Een eigenzinnige zoektocht naar de grens tussen gezond en ongezond narcisme, in een tijd waarin het 'ik' en de verering van het zelf steeds belangrijker worden.

Garage 2.0

Gert is de ambitieuze directeur van een autobedrijf in Vianen, die ver op zijn troepen vooruit loopt. Met tomeloze energie spoort hij zijn werknemers aan de allerbeste te zijn. Geen afdeling wordt gespaard om 'het nieuwe werken' door tal van trainingen en eindeloze vergaderingen onder de knie te krijgen. Maar lukt het Gert uiteindelijk van de werknemer 1.0 een werknemer 2.0 te maken? Hoe ondergaat het personeel die toenemende druk? Hoe overleeft een familiebedrijf in crisistijd?

My Silicone Love

Everard heeft een relatie met zijn dertien levensechte poppen. Hij praat met ze, kleedt ze aan, heeft seks met ze en houdt van ze alsof het echte mensen zijn. Is hij gelukkig op deze manier of is hij eigenlijk op zoek naar een echte vrouw? My Silicone Love zet de alledaagsheid van zijn bestaan tegenover de fantasiewereld waarin de poppen tot leven komen.

Welkom thuis

Frans Bromet verdiept zich in een mysterieuze vete die zijn familie al decennia lang verdeelt. De oorsprong ervan ligt in een conflict dat na de Tweede Wereldoorlog aan de joodse kant van de familie is ontstaan.

A Family Affair

Tom Fassaert ontvangt een geheimzinnige uitnodiging van zijn 95-jarige oma Marianne uit Zuid-Afrika. Het is het begin van een emotionele zoektocht naar de verstoorde relaties binnen zijn familie.