In de nieuwe serie 'De Bewonderaars' komen jonge talentvolle regisseurs in contact met documentairemakers die zij bewonderen.

Sebastian Mulder met Morgan Knibbe

De jonge talentvolle documentairemaker Sebastian Mulder ontmoet regisseur Morgan Knibbe. Met de regisseur van 'Those Who Feel the Fire Burning' praat hij onder andere over het verschil tussen documentaire en fictie.

Kijk hier Morgan Knibbe's film 'Those Who Feel the Fire Burning'

Jotte den Dulk met Catherine van Campen

De net afgestudeerde documentairemaker Jotte den Dulk belt de door haar bewonderde regisseur Catherine van Campen. In 'De Bewonderaars' hebben zij het onder meer over het voordeel van twijfel en onzekerheid bij het maken van films.

Kijk deze films van Catherine van Campen

Saed Salamat met Ali Eslami

De talentvolle filmmaker Saed Salamat ontmoet de door hem bewonderde Ali Eslami. Op het IDFA won Eslami met zijn VR-documentaire 'DeathTolls Experience' de DocLab Award in de categorie 'non-fictie'. Saed Salamat praat met Eslami over hoe je een abstract geworden dodental weer inzichtelijk en begrijpbaar kan maken.

Merijn van den Brand met Ester Gould

De jonge documentairemaker Merijn van den Brand ontmoet de door hem bewonderde Ester Gould en praat met haar over hoe zij tegen het maken van documentaires aankijkt.

Kijk documentaires van Ester Gould

Maral Noshad Sharifi met Menna Laura Meijer

De jonge documentairemaker Maral Noshad Sharifi ontmoet de door haar bewonderde Menna Laura Meijer en praat o.a. met haar over het vak van documentaires maken en over seks op oudere leeftijd.

Kijk Menna Laura Meijer's film: 69: Liefde, seks, senior

Oude mensen hebben geen seks en worden niet meer verliefd. Dat is wat iedereen denkt. Maar is dat eigenlijk wel zo of kunnen we het ons gewoon niet voorstellen? In '69: liefde seks senior' geven verschillende 70-plussers een openhartige en ontwapenende inkijk in hun seks- en liefdesleven.

En kijk hier de film Lieve Buren van Maral Noshad Sharifi

Een nieuwe azc in je gemeente; het idee alleen al maakte veel Nederlanders het afgelopen jaar boos. NRC-journalist Maral Noshad Sharifi (27) gaat  met haar familie terug naar Moerkapelle, het dorp waar zij in 1993 een huis kregen, nadat ze uit Iran vluchtten. Met een camera in de hand spreekt ze haar Nederlandse ex-buren over hun eerste ontmoeting, ze was toen 4 jaar oud.

Jasmijn Schrofer met Coco Schrijber

De jonge talentvolle filmmaker Jasmijn Schrofer ontmoet Coco Schrijber, de regisseur van 'How to Meet a Mermaid' dat op IDFA 2016 in première ging. Jasmijn vraagt haar hoe zij tegen film aankijkt.

Kijk Coco Schrijbers film 'Bloody Mondays & Strawberry Pies'