Onze reporters Tessa Pope en Shay Kreuger doen verslag van het grootste documentairefestival van de wereld, IDFA. Zij vragen bezoekers en professionals het hemd van het lijf, vóór én achter de schermen van het festival.

Docs for Sale

Hoe komen voltooide documentaires uiteindelijk terecht bij aanbieders als de BBC, Netflix of NPO 2Doc? Tessa Pope gaat langs bij Docs for Sale op IDFA en vraagt sales agent Peter Jäger om uitleg.

IDFA Forum

Hoe gaat het er achter de schermen aan toe op een groot documentairefestival? Tessa Pope bezoekt het IDFA Forum waar regisseurs en producenten hun nieuwe filmprojecten presenteren in de hoop hier financiering voor te vergaren. We volgen twee projecten die zichzelf hier presenteren.

Wiseman

De grote documentairemaker Frederick Wiseman was op IDFA en deed daar een boekje open over zijn visie op het maken van films. Tessa Pope ging erheen en vroeg bezoekers wat zij van deze Q & A hebben geleerd.

2Doc Date - A Quiet Place

Yannick & Soumia waren de winnaars van de allereerste 2Doc-date aller tijden. Zij gingen samen op de foto in de 2Doc- fotobooth en werden geselecteerd om naar de première van 'A Quiet Place' van Sjoerd Oostrik te gaan tijdens IDFA.

DocLab - Elastic Reality

In de expositie 'DocLab: Elastic Reality' zijn 30 van 's werelds beste interactieve documentaires, virtual reality ervaringen en fysieke installaties verzameld. Shay Kreuger bezoekt de expositie en laat zien wat er zoal te doen en te beleven valt.

DocLab - DeathTolls Experience

Shay Kreuger neemt op DocLab een kijkje bij de DeathTolls Experience van maker Ali Eslami.

Death in the Terminal

2Doc Reporter Tessa Louise Pope peilt reacties van bezoekers op de aangrijpende documentaire 'Death in a Terminal'.

O.J. - Made in America

'O.J. - Made in America' is een zevenëneenhalf uur durende documentaire over de bekende moordzaak rondom O.J. Simpson. Shay Kreuger vraagt het publiek en de makers waarom deze documentaire zo lang moet zijn en of het de lange zit waard is.

De première van 'Unknown Brood'

In 'Unknown Brood' zijn niet eerder vertoonde beelden uit het privé-archief van Herman Brood te zien. 2Doc Reporter Shay Kreuger bezoekt de première van de documentaire in Carré en vraagt familie en vrienden van Herman Brood wat zij van de documentaire vinden.

Shadow World

Reporter Shay Kreuger gaat langs bij het Eye Filmmuseum waar de documentaire 'Shadow World'  over de internationale wapenhandel vertoond wordt. Zij spreekt o.a. regisseur Johan Grimonprez over zijn film.

Cinema Piccolo

2Doc Reporter Shay Kreuger kruipt op schoot bij een filmcriticus in de kleinste bioscoop ter wereld.

De 2Doc Primeurs-dag

2Doc Reporter Shay Kreuger gaat met cameraman Martijn van de Vrie poolshoogte nemen op de 2Doc-dag in De Balie.

Openingsfilm: Stranger in Paradise

2Doc Reporter Tessa Pope vraagt wat bezoekers van de openingsfilm 'Stranger in Paradise' van regisseur Guido Hendrikx vonden.

Life, Animated

Reporter Tessa Pope peilt samen met haar cameraman Roy van Egmond de stemming van het publiek bij de eerste vertoning van de documentaire 'Life, Animated'  van Roger Ross Williams.