Bekijk alle afleveringen van The Road to IDFA 2015.

Jerzy Sladkowski

Woensdag 25 november om 21.55  uur
In 'Don Juan'(Zweden/Finland, 2015) volgt Jerzy Sladkowski de autistische Oleg. Volgens zijn moeder hangt hij alleen maar voor de televisie en moet hij zijn leven beteren. De film roept vragen op over de scheidslijn tussen introvert en autistisch. Ersin Kiris brengt regisseur Jerzy Sladkowski naar de vertoning van zijn film in de Brakke Grond.

Kutiman & Princess Shaw

Dinsdag 24 november om 21.55 uur
De Israëlische muzikant/kunstenaar Kutiman werd in 2009 bekend met zijn mash-ups van bestaande YouTube-clips van musicerende amateurs. Een van deze muzikanten is de alleenstaande verpleegster Samantha, op YouTube beter bekend onder de artiestennaam Princess Shaw. In 'Thru You Princess' volgt Ido Haar de zangeres in haar pogingen het te maken. Zonder het te weten heeft Princess Shaw een bewonderaar, Kutiman. Ersin Kiris vangt Kutiman en Princess Shaw backstage op voorafgaand aan de vertoning van de film en hun aansluitende concert.

Marijn Frank

Maandagavond 21.55 uur
In Vleesverlangen probeert regisseur Marijn Frank af te komen van haar vleesverslaving. Waarom lijkt de afstand tussen het abstracte stukje vlees op je bord en het beest waar het vandaan komt zo groot? Ersin Kiris ontmoet haar als ze zich klaar maakt voor de première van haar film op IDFA. Samen nemen ze vervolgens de taxi naar deze vertoning. 

Sonita

Zondag 22 november om 21.55 uur
De 18 jarige Afghaanse Sonita droomt ervan een beroemde rapper te worden. Voorlopig heeft ze echter nog slechts fans in het asielzoekerscentrum in Teheran waar ze verblijft. Ondertussen maken haar ouders plannen om haar uit te huwelijken. Regisseur Rokhsareh Ghaem Maghami volgt haar in de documentaire 'Sonita' gedurende deze worsteling. Ersin Kiris haalt regisseur Rokhsareh Ghaem Maghami en hoofdpersoon Sonita op in hun hotel en brengt hen naar de premiere van de film. 

Errol Morris

Zaterdag 21 november om 21.55 uur
De Amerikaanse regisseur Errol Morris is eregast op IDFA 2015. Hij stelde een top-10 samen met zijn favoriete documentaires en licht deze toe in een masterclass. Ersin Kiris haalt hem op en bevraagt hem over zijn keuzes.

Sean McAllister

Vrijdag 20 november 21.55 uur
A Syrian Love Story gaat over twee Syrische geliefden, Amer en Raghda, die elkaar twintig jaar geleden in de gevangenis ontmoetten. Nadat zij vrijkwamen trouwden zij met elkaar en kregen zij kinderen. In 2009 wordt Raghda weer opgepakt als politieke gevangene. Als ze vrijkomt is de Syrische burgeroorlog in volle gang. Het gezin slaat op de vlucht en de revolutie zorgt voor grote spanningen tussen Amer en Raghda. In de derde aflevering van The Road to IDFA haalt Ersin de Britse regisseur Sean McAllister en hoofdpersoon Amer op en brengt hij hen met een rondvaartboot naar de première van de film in De Kleine Komedie.

Christopher Walker

Donderdag 19 november om 21.55 uur
In de tweede aflevering haalt Ersin de Amerikaanse regisseur Christopher Walker op van Schiphol. In zijn nieuwe film Welcome to Leith, volgen Christopher Walker en Michael Nichols de ontwikkelingen in een voorheen vreedzaam gehucht in North-Dakota waar de komst van een notoire racist de gemeenschap sterk heeft opgeschud.

Tom Fassaert

Woensdag 18 november 21.55 uur
In de eerste aflevering van The Road to IDFA reizen we mee met Tom Fassaert, een regisseur van eigen bodem. Zijn film A Family Affair is de openingsfilm van IDFA. In de documentaire bezoekt hij zijn oma in Zuid-Afrika, ooit fotomodel en femme-fatale, met de hoop meer inzicht te krijgen in zijn familiegeschiedenis en de moeilijke relatie tussen haar en zijn vader. Ersin Kiris haalt Fassaert op bij zijn huis om vervolgens samen naar Tuschinski te fietsen waar de soundcheck plaatsvindt van zijn film.
 

Bekijk hier alle afleveringen van vorig jaar