De tachtigjarige (!) Deense boer Niels Stokholm doet alles op zijn biologisch dynamische boerderij volgens zijn eigen filosofie. Regisseur Phie Ambo maakte met Good Things Await een prachtig en dromerig portret van deze spirituele boer en zijn levenswerk.

★★★★★

Door Patricia Beekelaar

De boerderij van Niels is idyllisch en zijn producten zijn van uitzonderlijke kwaliteit. Zo goed zelfs dat de deur wordt platgelopen door chefs van het wereldberoemde sterrenrestaurant Noma. Hoewel Niels de waardering voor zijn producten vast op prijs stelt, lijkt hij verder niet erg onder de indruk van zijn bijzondere clientèle. Een persoonlijke uitnodiging voor een diner bij Noma slaat hij dan ook moeiteloos af, want daar heeft hij natuurlijk helemaal geen tijd voor.

Niels is een inspirerende man die prachtig filosofeert over het diepe contact met zijn dieren en de wisselwerking tussen natuur en heelal. Maar de boerderij geeft hem ook kopzorgen, zowel wat betreft zijn financiën als de wet- en regelgeving rondom biologisch boeren.

Good Things Await  is naast een bijzonder portret vooral ook een visueel feestje. Phie Ambo is er bijzonder goed in geslaagd om door de ogen van Niels mee te kijken naar de schoonheid van alledaagse dingen. De hemelse muziek, waarmee de beelden nog eens worden aangedikt, pik je omdat ze werkelijk adembenemend zijn. Een film die het meest tot zijn recht komt op het witte doek.


Vertoningen van 'Good Things Await' tijdens IDFA 2014:
vr 21-11 om 14.30 uur in Munt 10
za 22-11 om 20.00 uur in Tuschinski 4
do 27-11 om 14.15 uur in Brakke Grond Expozaal
vr 28-11 om 19.45 uur in Tuschinski 5