Inside IDFA

Daphne Bunskoek ontvangt in 'Inside IDFA' documentairemakers in café De Kroon op het Rembrandtplein. De VPRO maakt in totaal drie live-uitzendingen over het documentairefestival. De uitzendingen worden gelardeerd met reportages en tips van 'smaakmakers' over wat je moet gaan zien op het festival.

Aflevering 1

In aflevering één is aandacht voor de openingsfilm van IDFA: Return to Homs. Daphne Bunskoek spreekt met regisseur Talal Derki en producent Orwa Nyrabia over de totstandkoming van deze indringende documentaire. Andere documentaires die aan bod komen zijn #Chicago Girl van Joe Piscatella en Alaa Basatneh, en Twenty Feet from Stardom, over het anonieme bestaan van achtergrondzangers en -zangeressen in de popmuziek.

Aflevering 2

Aflevering twee van Inside IDFA besteedt aandacht aan de documentaire Farewell to Hollywood. Regisseur Henry Corra maakte hiermee een hartverwarmend, maar ook hartverscheurend portret van Reggie, een jonge vrouw die aan kanker lijdt. Naast Corra schuift ook de Cambodjaanse filmmaker Rithy Panh aan bij Daphne Bunskoek. Panh is dit jaar special guest van IDFA en presenteert er zijn nieuwe film The Missing Picture.

Aflevering 3

In de slotaflevring van Inside IDFA staat Oost-Europa centraal. De Australische filmmaker Kitty Green maakte Ukraine Is Not a Brothel, een documentaire over de Oekraiense vrouwenbeweging Femen. Met ontblote bovenlichamen voert een groep vrouwen actie voor onder andere vrouwenrechten. Daphne Bunskoek bespreekt de documentaire met Green en twee hoofdpersonen uit de film, Inna en Sacha Schevchenko. Ook ontvangt Bunskoek Taisiya Krugovikh aan tafel. Zij monteerde de documentaire Pussy versus Putin over de Russische punkband Pussy Riot.