Recente uitzendingen

Eerstvolgende uitzendingen

Dinsdag 7 dec 2021 22:39 VPRO

Misha and the Wolves
2Doc:

Misha Defonseca beweert dat ze tijdens de Holocaust als 7-jarig joods meisje in haar eentje op zoek ging naar haar gedeporteerde ouders. Tijdens haar tocht sloot ze zich aan bij een roedel wolven. Defonseca's autobiografie werd een bestseller, die vertaald en verfilmd werd. Maar klopt haar verhaal? Een documentaire over waarheid en leugens en waarom we meegaan in de verhalen die we graag willen geloven.

Woensdag 8 dec 2021 22:55 NTR

No Hay Camino - Er is geen weg
Het Uur van de Wolf

Autobiografische documentaire van regisseur Heddy Honigmann, waarin zij met o.a. haar zus en vriendin Kristien Hemmerechts terugblikt op haar familiegeschiedenis. Ze reist ervoor naar Peru, het land waar ze opgroeide en de documentaireklassieker Metaal en Melancholie maakte. Daar deelt ze herinneringen met oude vrienden, ontmoet ze mensen die ze een stem gaf in haar documentaires en bezoekt ze de plek waar het allemaal begon, haar geboortehuis. Alles onder het motto No hay camino - Er is geen weg, je maakt de weg al wandelend.

Donderdag 9 dec 2021 22:39 KRO-NCRV

De bellers
2Doc:

Tijdens de eerste coronagolf in 2020 wordt door Amsterdam UMC het 'IC support team' opgezet. Een team van artsen belt dagelijks met de families over de toestand van hun dierbaren die op de IC liggen. Familieleden mogen niet aanwezig zijn bij hun dierbaren, die voor hun leven vechten. De telefoongesprekken en de ongeruste stemmen aan de andere kant van de lijn maken voelbaar hoe zwaar het voor de achterblijvers is om het ziekteverloop op afstand te moeten meemaken.

Dinsdag 21 dec 2021 22:57 KRO-NCRV

Lourdes
2Doc:

Lourdes is een klein stadje in het zuiden van Frankrijk waar 160 jaar geleden de Maagd Maria aan Bernadette Soubirous verscheen. Nu is het een plek waar dagelijks duizenden pelgrims uit de hele wereld samenkomen, in de hoop op een wonder. Een aantal van hen wordt gevolgd op hun jaarlijkse reis naar de beroemde bedevaartsplaats.

Woensdag 29 dec 2021 13:20 NTR

2Doc: Michel, acteur verliest de woorden

Wat is een acteur nog, als hij zijn taal verliest? Met die vraag worstelt de Vlaamse acteur Michel Van Dousselaere, die sinds 2014 aan een zeldzame vorm van progressieve afasie lijdt.

Uitgelichte documentaires

Schoffies, schooiers en schorremorrie

Zorgen voor elkaar

True Crime

Jezelf zijn 🏳️‍🌈

Fijne feelgood

Coming of age

Euthanasie & zelfbeschikking

Familieperikelen

Best bekeken documentaires van 2020

Best bekeken documentaires van 2019

Omgaan met tegenslagen

Dierendocu's

Gouden Kalfwinnaars

Waardevolle verdieping: racisme en discriminatie

Religie

Artistieke verbeelding

Muzikale hoogstandjes

Thuis in de natuur

Klassiekers op 2Doc.nl

Wil je niet langer wachten op de tv-uitzending om een documentaire te kijken? Meld je nu aan voor de 2Doc Weekly met curator Helmut Boeijen en kijk documentaires exclusief vooruit.