Best bekeken deze week

 • 2Doc:

  The Children in the Pictures

  Het Australische Task Force Argos is een politieonderzoeksteam dat zich inzet voor het redden van kinderen van online seksueel misbruik, de snelst groeiende vorm van zware criminaliteit ter wereld.

 • Ongeschreven regels

  Niet zoals het hoort

  In gesprek met twee slechthorende vrouwen onderzoekt regisseur Roos Wijnen waar haar eigen schaamte voor haar gehoorapparaat vandaan komt. Waarom zijn zij eigenlijk degenen die zich aan moeten passen?

 • 2Doc:

  Rotjochies

  Nederlandse ontspoorde pubers krijgen op het Franse platteland, met hulp van een no-nonsense jeugdhulpverlener, een laatste kans om hun tegendraadse gedrag te verbeteren.

 • 2Doc:

  IDFA Primeur: Al wat je ziet

  Wat als je niet meer wordt gezien, maar wel wordt bekeken? Niki Padidar onderzoekt wat het betekent om aan de projecties van anderen te worden onderworpen en verbeeldt de vervreemding die dat oproept.

 • 2Doc:

  Ga terug en haal het

  Clarice Gargard spreekt in Nederland, Suriname en Curaçao alledaagse verzetsstrijders over heden, verleden én toekomst van zwart verzet. Hoe creëer je zelf de kantelpunten die voor verandering zorgen?

 • 2Doc:

  Schijnstudent

  Op de dag dat ze zou afstuderen, beroofde Dianne Tonies zichzelf van het leven. Pas toen bleek dat ze zes jaar lang deed alsof ze student was. Zus Rachel gaat op zoek naar antwoorden.

 • 2Doc:

  IDFA Primeur: Moeders

  Vier moeders vertellen hoe het is als je zoon terechtkomt op een lijst ter preventie van jeugdcriminaliteit in Amsterdam.

 • 2Doc:

  Belaagd

  Nagefloten op straat, lastiggevallen in de tram, dickpics op het werk, mishandeld door partner of verkracht; Nederlandse vrouwen doen een boekje open over seksuele intimidatie en geweld.

 • Makers van Morgen

  Facking Vaderdag

  Regisseur Sascha Stouthamer komt erachter in welke mate het overlijden van haar vader nog invloed heeft op haar leven, zowel fysiek als mentaal. In een parallel vertelling zoeken Sascha, Isabel en Oliver naar een manier om hun trauma te omarmen in plaats van te ontkennen.

 • Ongeschreven regels

  Coming in

  Regisseur Esmée van Loon bevraagt queer mensen over de ongeschreven regels rondom de coming-out. Voor wie komen we eigenlijk uit de kast? Doe je dat voor jezelf of voor de mensen om je heen?

 • Zoek naar documentaires op onderwerp

  Dit is 2Doc.nl

  2Doc.nl is het grootste documentaireplatform van Nederland. Naast een indrukwekkende hoeveelheid docu’s van de NPO vind je hier de verhalen achter de films. Een site vol context, verdieping en curatie: lees of kijk interviews met documentairemakers, herbeleef documentaireklassiekers of ontdek actuele tips van de redactie op de site, in de nieuwsbrief, de podcast of op de socials.