TROS, 2014

Het verhaal van Rowwen Hèze

TROS

Woensdagavond 5 maart staat Nederland 3 in het teken van de Limburgse band Rowwen Hèze. De avond start om 20.25 uur met 'Het verhaal van Rowwen Hèze' en wordt om 21.20 gevolgd door 'Rowwen Hèze live in concert'.

Het verhaal van de band die bekendheid kreeg met de nummers ‘Bestel Mar’ en ‘Limburg (Kwestie Van Geduld)’ begon in 1985. Drie jonge jongens stapten met knikkende knieën op Jack Poels af met de vraag of hij, plaatselijk beroemd zanger zonder band, misschien in hun rockbandje wil zingen. Hij stemt toe, mits ze naast hun rockcovers ook een paar liedjes in het Limburgs in hun repertoire op willen nemen. In deze documentaire komen niet de bandleden zelf, maar de mensen om hen heen aan het woord. Familie, vrienden en collega’s vertellen het verhaal van de band. Het verhaal van Rowwen Hèze: een verhaal dat bijna 30 jaar later nog niet is afgelopen.

In Het verhaal van Rowwen Hèze wordt het leven van een Nederlandse zanger of band uitgelicht. Hoe is de muzikale carrière tot stand gekomen? Wat zijn de hoogte- en dieptepunten? Welke factoren hebben de artiesten gemaakt tot wie ze nu zijn? Het verhaal wordt verbeeld door archiefmateriaal en gesprekken met naasten.