Het Uur van de Wolf

Dancer

NTR

De Oekraïense Sergei Polunin wordt met zijn 19 jaar de jongste solist bij The Royal Ballet in Londen. Zijn roem maakt hem op den duur doodongelukkig en zelfdestructief.

Gezegend met een enorme lichaamskracht en elegantie bestormt de Oekraïense Sergei Polunin op zeer jonge leeftijd de professionele balletwereld. Hij maakt grote indruk en wordt op zijn 19e de jongste solist ooit van The Royal Ballet in Londen. Nog geen twee succesvolle jaren later neemt hij ontslag. Zijn roem maakt hem doodongelukkig en zelfdestructief: hij gebruikt drugs, komt geregeld niet opdagen bij interviews, zijn lijf zit onder de tatoeages en hij lijdt aan depressies. Hoe de 'Bad Boy of Ballet' alle plezier in het dansen verliest is te zien in deze fascinerende documentaire.

Regie: Steven Cantor

Sergei Polunin neemt passend afscheid

Polunin danst een eigen afscheidssolo op het nummer 'Take me to church' van Hozier. Het wordt een instant YouTube-hit met meer dan 20 miljoen views. Zijn drang om te dansen blijkt te groot: “Ik heb niet voor ballet gekozen. Het is wie ik ben.”

Bekijk ook...

"Het is een beest als hij het podium op komt"

Danser en choreograaf Ernst Meisner van het Nationale Ballet deelde lief en leed met de controversiële balletdanser. Ze speelden samen Nintendo, dronken biertjes en deelden een kleedkamer in Londen. Hij doet zijn verhaal bij Nooit Meer Slapen.