Bobbi Jo hart, NTR, 2012

I am NOT a rock star

NPS, NTR

Een groot muzikaal talent hebben, kan zowel een zegen als ook een vloek betekenen. Terwijl de meeste kinderen op haar leeftijd wat aanklooien op school, is de begaafde Canadese concertpianiste Marika Bournaki al hard op weg naar de grote wereldpodia. Maar is optreden wel haar grootste passie?

De documentaire I am NOT a Rock Star laat van heel dichtbij zien hoeveel talent, toewijding en geluk er over een lange periode nodig zijn om in de klassieke muziekwereld de top te bereiken. Kindster Bournaki ontwikkelt zich voor de camera tot een levenslustige, bevlogen twintiger en ondertussen wordt duidelijk welke bitterzoete offers haar familie voor haar carrière bracht.

Bournaki’s vader, zelf een geschoold violist, probeert als manager haar op alle mogelijk manieren te ondersteunen op weg naar een internationale carrière die hij zelf nooit heeft bereikt. Op haar zestiende verlaat Marika haar ouderlijk huis en haar schoolvriendinnen in Montreal om alleen in New York aan het prestigieuze Juilliard te studeren. Daar komt ze tot zichzelf, krijgt haar eerste vriendje en langzaam maar zeker groeit er verzet tegen het pad dat al sinds haar vijfde jaar voor haar lijkt uitgestippeld.

In dit intieme portret zien we Bournaki’s groeipijnen in de cruciale levensfase van twaalf tot twintig jaar, onder groeiende druk van repetities, optredens en verwachtingen.
 

I AM NOT A ROCK STAR - Official Trailer from Bobbi Jo Hart on Vimeo.

Bekijk ook: