Ivette Forster, NTR, 2011

Doble R

NTR

Hij is de populairste musicus van de Antillen. Zijn liedjes zijn overal te horen en hij wordt op handen gedragen, maar sinds zijn muziek illegaal wordt gekopieerd, is de verkoop van zijn werk ernstig teruggelopen. Inmiddels leidt Doble-R (zijn werkelijke naam Rignald Recordino) alweer jaren een teruggetrokken leven op Curaçao.

In zijn hoogtijdagen als podiumartiest maakte hij aan de lopende band de ene na de andere hit en werkte hij met meer dan 200 artiesten. Met nummers als E mundu ta lora, Tula Warda, Salomon en Un Pueblo Mansu groeide Rignald Recordino uit tot een fenomeen van de Antilliaanse muziek. Toen de verkoop van zijn werk terugliep, trok hij zich terug en organiseerde hij karaoke-avonden bij hem thuis. Met zijn huidige groep Doble-R Classico treedt hij slechts incidenteel op.

Eind 2010 komt de omslag. In het Amsterdamse Concertgebouw zetten artiesten als Karin Bloemen, Giovanca, Pete Philly en Edgar Burgos tezamen met het Metropool Orkest hun held Doble-R in het zonnetje. Het Uur van de Wolf volgt hem in de aanloop hiervan en laat de hoogtepunten van het concert zien. Climax van die avond is het optreden van Gibi Doran. Hij was ooit de leerling van Doble-R en inmiddels zelf een grote ster op de Antillen.

Het eerbetoon heeft Doble-R geïnspireerd om aan een comeback te werken.