In 'Cuby and the Blizzards, 40 jaar de blues' vertelt Harry Muskee samen met huidige en oud-Blizzards openhartig over het leven in deze legendarische Drentse bluesband. Een verhaal over sex, drugs & rock 'n roll, maar ook liefdesverdriet en muzikale hoogtepunten als de samenwerking met Van Morrison en John Mayall.

De documentaire wordt verteld vanaf de oprichting in 1964 totaan 2006, aan de hand van unieke archiefopnames, interviews met alle betrokkenen en een opname in de beroemde boerderij in Grolloo, Drenthe, waar het ooit allemaal begon. Het is tegelijk het verhaal over hoe de Nederlandse muziekwereld volwassen is geworden.

Aan bod komt hun muzikale ontwikkeling, spraakmakende optredens, ruzies in de band en de samenwerking met Van Morrison, John Mayall en bluespianist Eddie Boyd. De bandleden spreken openhartig over drank, drugs, seks en groupies en over het liefdesverdriet van Harry Muskee om Miep, die hem zomaar had verlaten. Vijf dagen luisterde hij onafgebroken en vol liefdesverdriet naar When a man loves a woman van Percy Sledge, om vervolgens enkele van de mooiste bluesliedjes te schrijven. Het resultaat was onder andere Somebody Will Know Someday.

Met onder andere Herman Brood, George Kooymans, Eelco Gelling, Johan Derksen, Jules Deelder, managers en fanclubleden.