Pieter-Rim de Kroon en Maarten de Kroon, AVRO, 2012

V.I.S.S.E.N.

AVRO

In de anderhalf uur durende documentaire duiken de filmmakers onbevangen in de voor hen onbekende wereld van de vissers én de vissen. Boven en onderwater. Twee parallelle werelden, van elkaar gescheiden door de waterspiegel.

Eén miljoen Nederlanders doet aan voetbal, twee miljoen landgenoten vissen. V.I.S.S.E.N gaat over vissen en wat de visser beweegt. Waarom gaan mensen vissen? Wie zijn die vissers? Is vissen een bezigheid zoals wandelen, een boek lezen of zwemmen? Of is vissen als jagen, een oeroud instinct? Wat gebeurt er met je als je vist? Als je een vis vangt? Of als je niets vangt? In V.I.S.S.E.N vangen de makers vissers. Zonder aas of hengel, maar met camera en geluid.

De Teledoc V.I.S.S.E.N is een film van Pieter-Rim de Kroon (regie) en Maarten de Kroon (scenario & research). Zij kregen een Gouden Kalf voor hun documentaire Hollands Licht. De broers hebben vroeger zelf gevist, maar dat is alweer lang geleden. V.I.S.S.E.N is een persoonlijke filmische zoektocht naar de oervisser in de mens. Tegelijk is het een portret van Nederland aan en op het water.