Opgejaagd #2

Radio Doc

NTR, VPRO

In deze aflevering de tweede aflevering van de 8-delige podcast-serie Opgejaagd: Een veredelde parkeerplaats

Opgejaagd #2. Een veredelde parkeerplaats

Hoe ziet ons onderwijssysteem en de kinderopvang eruit als je kijkt door de ogen van iemand uit Scandinavië? Documentairemaker Jennifer Pettersson woont al 20 jaar in Nederland en voelde zich hier altijd thuis. Maar sinds ze kinderen heeft, is dat veranderd. Nu twijfelt ze of ze niet beter terug kan gaan naar Zweden. Vandaag aflevering 2 van Opgejaagd.

Jennifer blijft steeds langer hangen op de school van haar oudste dochter, omdat de juf het niet alleen aan lijkt te kunnen. Maar je blijkt niet uit Zweden te hoeven komen om je te verbazen over het Nederlandse systeem.

Jennifer spreekt moeders uit alle windstreken die op haar verhaal reageerden en die bijna even verbijsterd zijn over hoe het hier geregeld is als over het feit dat de meeste ouders het klakkeloos lijken te accepteren. Met verhalen over het kinderdagverblijf als plek waar we onze kinderen tijdelijk parkeren en een moeder die haar topfunctie opgeeft om de educatie van haar kind dan maar zelf te doen.

De podcast is ook beluisteren via iTunes, RSS-feed of Stitcher

Naar bed

Sommige problemen in het leven zijn onoplosbaar en sommige gaten zijn niet op te vullen. Maar wie inventief is, legt zich niet zomaar neer bij een existentiële crisis. Om de pijn en de leegte te bestrijden gebruikt Zwaantien Stoker een eenvoudig hulpmiddel, verkrijgbaar bij elke Blokker, Hema of Wibra…

Een kort verhaal door Esma Linnemann, dat eerder werd uitgezonden in de prijswinnende radioserie en podcast Plots.