IDFA Special

Tulips

VPRO

IDFA Special

Tulips

VPRO

Korte poëtische 'Sad Movie' van Wim van der Linden en Wim T. Schippers uit 1966.

De top 5 (+1) van Ally Derks

6 items Dossier
Recent Toegevoegd

Aim High in Creation

De Australische filmmaker Anna Broinowski maakt zich zorgen over de plannen voor 'fracking' in haar dorp. Ze besluit een propaganda-film tegen dit voornemen te maken en roept hierbij de hulp in van Noord-Koreaanse cineasten die haar de filmwetten van Kim Jong-Il bijbrengen.

O Amor Natural

De poëzie van Carlos Drummond de Andrade is mateloos populair in Brazilië. Heddy Honigmann ondervraagt aan de hand van de erotische gedichten van De Andrade Brazilianen op leeftijd over hun eigen seksleven.

Gimme Shelter

De befaamde Maysles-broers maakten een registratie van de wereldtournee van The Rolling Stones in 1969. In plaats van een tour-registratie werd het echter een ooggetuigenverslag van het abrupte einde van het hippie-tijdperk tijdens het gratis concert op de Altamont Speedway in Californië in 1969.

Human

Yann-Arthus Bertrand reisde drie jaar lang de wereld over en interviewde duizenden mensen. Ondanks alle culturele verschillen blijken wij mensen toch meer met elkaar gemeen te hebben dan wij soms denken.

The Act of Killing

Documentaire van Joshua Oppenheimer. In Indonesië werden in 1965 en 1966 meer dan een miljoen 'communisten' vermoord door paramilitaire groeperingen. Een van de leiders van zo'n moordcommando was Anwar Congo. Hij is nooit berecht voor de moorden en kijker er met een zekere trots op terug. Regisseur Oppenheimer vroeg Congo de moorden van toen na te spelen. De krasse zeventiger accepteerde en koos verschillende genres waarin hij zijn herinneringen verwerkte.