Rafea is de tweede vrouw van een Bedoeïne. Ze wil een beter leven voor zichzelf en haar kinderen. Het Blote Voeten College biedt ongeschoolde vrouwen van middelbare leeftijd uit arme gemeenschappen een opleiding tot zonne-ingenieur.

Daarmee slaan ze twee vliegen in één klap: de gemeenschap krijgt elektriciteit en de vrouwen een baan. We volgen Rafea terwijl ze moeilijkheden overwint om een zonne-ingenieur te worden en zo haar leven te veranderen. Als vrouw van een patriarchaal ingestelde, werkeloze Bedoeïne, heeft Rafea niet veel kansen gehad om haar leven, dat van haar gezin of dat van de vrouwen in haar gemeenschap te verbeteren. Maar ze laat zich niet afschrikken door de traditie. Samen met een zorgvuldig uitgekozen groep analfabete moeders en grootmoeders uit arme gemeenschappen reist Rafea naar India voor een opleiding tot zonne-ingenieur, die elektriciteit naar de meest afgelegen plekken zal kunnen gaan brengen. Zij gaat er letterlijk het licht aan doen.

De opleiding brengt 27 vrouwen uit de hele wereld bij elkaar. Ze wonen samen op de campus. De lessen over elektrische onderdelen en solderen vormen voor de veelal ongeletterde vrouwen nog het makkelijkste deel. Moeilijker is het de druk van thuis te weerstaan. Rafea's man heeft genoeg van haar lange afwezigheid en dwingt haar de cursus te verlaten en naar Jordanië terug te keren. Met steun van het dorp, dat graag zonne-energie wil, en sponsor Raouf Dabbas van het Ministerie van Milieu, worden de bezwaren van Rafea's man terzijde geschoven. In deze inspirerende en hartverwarmende documentaire volgen Jehane Noujaim en Mona Eldaief Rafea's heldhaftige pogingen om een nieuw bestaan op te bouwen.

Regisseurs: Jehane Noujaim & Mona Eldaief